An difríocht idir athruithe ar: "Vicífhoclóir:Over deze pagina"

Content deleted Content added
mNo edit summary
m KISS-principle and partly the same as Wikipedia in Gaelic
 
Líne 1:
Dit deel van Wiktionary is in het '''Iers'''. Voor meer Nederlandstalige informatie over deze taal zie [[:nl:w:Iers-Gaelisch|alhier]]. De Nederlandstalige zusterversie van Wiktionary heet [[:nl:Hoofdpagina|WikiWoordenboek]]. Voor Wiktionaries in andere talen zie [[Wikipedia:Multilingual coordination|de meertalige coördinatie]].
 
'''Dit gedeelte van Wiktionary is in het Iers'''. Zie [[:w:nl:Iers-Gaelisch|Wikipedia]] voor meer informatie in het Nederlands over deze taal. Het Nederlandse zusterproject is [[:nl:Hoofdpagina|WikiWoordenboek]].
Spreek je geen Iers? De Ierse taal (''Gaeilge'') maak deel uit van de Goidelische tak van de Keltische talen. De taal wordt bij uitstek gesproken op het eiland Ierland, maar er leven ook sprekers ervan in Groot-Brittannië, de Verenigde Staten, Canada, Australië en op andere plaatsen in de wereld. Het is de officiële taal van de Republiek Ierland met Engels als tweede taal. Iers wordt ook officieel erkend door de Europese Unie alsmede in Noord-Ierland dat deel uitmaakt van het Verenigd Koninkrijk.
 
Spreek je geen Iers? De Ierse taal (''Gaeilge'') maakis deel uit van de Goidelische tak van deeen Eiland-Keltische talentaal. DeMen taalspreekt wordthet bijmet uitstek gesprokenname op het eiland Ierland, maar er leven. ookSommige sprekers ervanwonen in Groot-Brittannië, anderen in de Verenigde Staten, Canada, Australië en opverder andereverspreid plaatsenover inde degehele wereld. Het is de officiëleprimaire taal van de Ierse Republiek Ierland(Engels metis Engels alsde tweede taal). Iers wordtis ookeen officieel erkenderkende doortaal in de Europese Unie alsmedeen in Noord-Ierland, dat deel uitmaakt van het Verenigd Koninkrijk.
 
 
{{Maidir leis an leathanach seo|Over deze bladzijde|Versies van deze bladzijde in andere talen}}